maandag, 6. februari 2006 - 8:02

Brandstichtingen in wijk de Heiakker

Deurne

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging er in de Hork een geparkeerde auto in vlammen op. Een tweede personenauto raakte door de brand ernstig beschadigd. Zondagochtend omstreeks 4.45 uur raakte een woning aan de Stikker in brand. De bewoners, een man en een vrouw van 61 jaar, konden net op tijd ontkomen. Ze zijn met lichte brandwonden en problemen met hun luchtwegen overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond. De woning is door snel ingrijpen van de brandweer behouden en bewoonbaar. Uit onderzoek blijkt dat de brand begonnen is in een auto, geparkeerd onder een carport gelegen naast de woning. Vervolgens sloegen de vlammen over naar de woning. De oorzaak van de brand is onbekend.

In 2005 vonden in de gemeente Deurne 24 brandstichtingen plaats. Dit jaar inmiddels acht. Het vermoeden bestaat dat een pyromaan bezig is in voornamelijk de woonwijken Heiakker, Koolhof en het centrum van Deurne. Opvallend is dat de branden voornamelijk in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tussen 01.00 en 05.00 uur plaatsvinden.

De politie ziet mogelijk verband tussen het uitgaanspubliek dat naar huis gaat en de branden. Gezien de genoemde feiten is de politie een onderzoek gestart.
Provincie:
Tag(s):