vrijdag, 29. september 2006 - 11:29

Brandweer Baarn opzoek naar vrijwilligers

Baarn

Brandweer Baarn is opzoek naar vrijwilligers. Mannen en vrouwen die mensen en dieren in nood willen helpen. Niet alleen bij brand, maar ook bij verkeersongelukken, stormschade en wateroverlast.

Brandweer Baarn draagt zorg voor de (brand)veiligheid van alle inwoners in het dorp. Daarom is het belangrijk dat de vrijwilligers goed zijn opgeleid. Een brandweerman of -vrouw moet immers op elke situatie zijn voorbereid. Daarom krijg je als brandweerman of -vrouw een veelzijdige en professionele opleiding. Je leert niet alleen blussen, maar ook omgaan met redgereedschap en hulpverleningsmiddelen. Je leert gevaar te signaleren om jezelf en anderen te beschermen.

Waar moet je aan voldoen om vrijwilliger te worden bij de brandweer? In de eerste plaats dat je gezond bent en een goede conditie hebt. Verder moet je bereid zijn om een aantal brandweercursussen te volgen en de wekelijkse oefenavond op donderdag te bezoeken. En om lid te worden van de Baarnse Brandweer, moet je natuurlijk in Baarn wonen of werken. Voor meer informatie kunt u kijken op de internetsite van de gemeente Baarn
Provincie:
Tag(s):