dinsdag, 28. november 2006 - 22:06

Brandweer Coevorden zoekt nieuw personeel

Coevorden

Het brandweerkorps Coevorden houdt een wervingscampagne voor nieuwe brandweerlieden. In het korps Coevorden – Dalen is op dit moment plaats voor vier nieuwe collega’s. Bij de post Zwinderen zijn twee vacatures. Via advertenties in de krant en op de website en een brief aan alle inwoners in de leeftijd van 18 tot 35 jaar, roept de brandweer mannen en vrouwen op om eens na te denken over een functie bij het korps. Op woensdag 6 december om 19.30 uur houdt de brandweer een informatieavond in de kazerne in Coevorden.

Het vrijwillige brandweerkorps van de gemeente Coevorden is een enthousiaste organisatie met vakkundige brandweermensen. De post Coevorden bestaat uit 32 goed getrainde en toegewijde mensen. Op hen wordt zo’n 270 keer per jaar een beroep. Daarnaast zijn ze wekelijks in touw om hun vaardigheden op peil te houden. Post Zwinderen, waar 17 brandweermensen werkzaam zijn, wordt ongeveer 50 keer per jaar opgeroepen.

De gemeente Coevorden kent een vrijwillige brandweer. De brandweermensen hebben, net als het beroepspersoneel, allemaal een professionele opleiding. Het enige verschil is dat het brandweerwerk niet hun dagtaak is, maar dat ze zo snel mogelijk naar de kazerne gaan als er een melding is. Brandweerlieden krijgen een vaste jaarvergoeding voor hun brandweertaak, alle gevolgde opleidingen, trainingsuren. Ook de keren dat ze moeten uitrukken worden ook betaald.

Mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar, gezond, gemotiveerd, wonend of werkend in een straal van circa 3 kilometer om Coevorden, Dalen of Zwinderen en met minimaal een afgeronde VMBO-opleiding komen in aanmerking.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op woensdag 6 december om 19.30 uur in de brandweerkazerne aan de Hulsvoorderdijk 2 in Coevorden.
Provincie:
Tag(s):