donderdag, 11. mei 2006 - 10:32

Brandweer Driemond houdt open dag

Driemond

Op zaterdag 13 mei 2006 trakteert Brandweer Driemond, één van de vrijwillige kazernes van Brandweer Amsterdam, de ware brandweerfan op een grote open dag op het Dorpsplein in Driemond. Maar liefst 50 verschillende hulpverleningsvoertuigen, oud én nieuw, geven er acte de présence. Ook de blusboot ‘Jan van der Heijden III’ is aanwezig.

Om 11.00 uur opent commandant van Brandweer Amsterdam de open dag, waarna kinderen aan de slag kunnen met een speciaal brandweerparcours. Om het extra spannend te maken komt er echt vuur aan te pas. Hebben ze dit parcours goed doorstaan, krijgen deze brandweerlieden in de dop een heus brandweerdiploma.

Daarnaast toont de brandweer met verschillende demonstraties aan hoe belangrijk zij is in ons dagelijks leven. Zo wordt er een ongeval met beknelling gesimuleerd, blust de brandweer een autobrand en wordt een gasfles tot ontploffing gebracht. Eén van de specialismen van Brandweer Driemond is het redden van mensen op grote hoogte. Om dat te demonstreren is er een klimtoren van 10 meter op het terrein aanwezig.

Bezoekers van de open dag kunnen zelf ook van alles meemaken. Onder begeleiding van een instructeur is het bijvoorbeeld mogelijk om een auto open te knippen, of om op zoek te gaan naar slachtoffers in een omgeving vol rook.

De open dag wordt om 17.00 uur afgesloten.
Provincie:
Tag(s):