maandag, 27. november 2006 - 11:00

Brandweer druk met bedrijfsbranden

Amersfoort

Het afgelopen weekend heeft de Amersfoortse brandweer twee branden bij bedrijven moeten blussen. Bij aanhangwagencentrum Stikvoort aan de Woestijgerweg gingen in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 november één caravan en twee aanhangwagens in vlammen op. Ook raakte het bedrijfspand beschadigd. Bij een brand in een pizzeria aan de Lage Boog raakte in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 november de binnenkant van de horecagelegenheid zwaar beschadigd door brand. De politie heeft beide zaken in onderzoek.

De brand bij Stikvoort ontstond in een caravan die op het bedrijfsterrein stond. De brand sloeg over naar het bedrijfspand dat hierbij deels beschadigd raakte. De brandweer zette twee tankautospuiten en een ladderwagen in om enerzijds de brand te blussen en anderzijds in het bedrijfspand opgeslagen gasflessen te koelen om te voorkomen dat die zouden exploderen. Twee naastgelegen woningen werden korte tijd ontruimd door de politie.

In de vroege uren van zondag 26 november meldden voorbijgangers brand in een pizzeria aan de Lage Boog. Opnieuw moest de brandweer twee tankautospuiten en een ladderwagen inzetten voor zowel bluswerkzaamheden als het ventileren van een parkeergarage onder de horecagelegenheid. De politie ontruimde een aantal bovengelegen woningen voor korte tijd. De bewoners werden opgevangen in een nabijgelegen gebouw. Het interieur van de pizzeria liep forse schade op.
Provincie:
Tag(s):