zaterdag, 22. april 2006 - 11:07

Brandweer Nieuwegein zoekt vrijwilligers

Nieuwegein

De brandweer Nieuwegein is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers, onder het motto: ´Durf JIJ in te stappen? Dan hebben we JOU hard nodig!´. De wervingscampagne omvat onder meer posters, die op diverse plaatsen in de stad zijn te zien. Brandweer Nieuwegein is een vrijwilligersorganisatie met een aantal beroepskrachten. Dit betekent dat er tijdens werkdagen van 06.00 uur ‘s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds een beroepsploeg aanwezig is. Deze zorgt ervoor dat een eerste blusvoertuig naar een incident (bijvoorbeeld een brand) gaat.

Mocht een incident groter worden, dan worden de vrijwilligers opgepiept en wordt het incident samen verder bestreden. Tussen 18.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends, in de weekenden en op feestdagen zijn het de vrijwilligers die de uitruk verzorgen. Zij zijn dan verantwoordelijk voor heel Nieuwegein.

De brandweer zoekt mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar die bij voorkeur wonen en ook werken in Nieuwegein. Mensen, die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden. Belangstellenden zijn welkom op de brandweerstand in Vreeswijk op Koninginnedag (zaterdag 29 april).
Op dinsdagavond 9 mei om 19.30 uur houdt de brandweer in de brandweerkazerne (Nevelgaarde 1) een informatie-avond. Belangstellenden zijn daar van harte welkom.
Provincie:
Tag(s):