dinsdag, 18. juli 2006 - 12:58

Brandweer ontruimt 'executieruimte'

Aalsmeer

Door adequaat optreden van de brandweer Aalsmeer/Uithoorn in samenwerking met de politie is afgelopen zaterdagavond misschien wel een ramp voorkomen. Zaterdagnacht werd door de politie een routinecontrole uitgevoerd bij het jongerencentrum N201 in Aalsmeer.

Agenten constateerden dat er een inpandig zwembad was gemaakt in de grote zaal van de N201. Dit zwembad zorgde er mede voor dat het water zich verspreidde door het pand. De officier van dienst van de Brandweer is hier ook bij aanwezig geweest en besloot het pand te laten ontruimen omdat de veiligheid van de bezoekers niet meer gewaarborgd kon worden.

In grote delen van het pand stond meer dan tien centimeter water. Hierdoor was de mogelijkheid aanwezig dat elektriciteit met water in contact zou kunnen komen. Ook was het inpandige zwembad, waar volgens een reclameposter van het uigaanscentrum 25.000 liter in zat,in strijd met de gebruiksvergunning. Na het verzoek van de officier van dienst is het pand snel en adequaat ontruimd door de organisatie en de beveiliging van de N201.

Voor de rest heeft de politie geen verdere overtredingen geconstateerd in de N201. De beveiliging was goed geregeld en ook overschreed de hoeveelheid bezoekers het toegestane aantal niet. Wel is afgesproken dat er binnenkort overleg zal plaatsvinden tussen het bestuur van het jongerencentrum en de Gemeente Aalsmeer om in de toekomst deze problemen te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):