dinsdag, 28. maart 2006 - 21:33

Brandweer Slochteren meldt zelf brand in bedrijf

Zuidbroek

Dinsdagavond 28 maart omstreeks 20.30 uur kwam er bij de Gemeenschappelijke Meldkamer van Groningen een melding binnen van een brand. Het ging om een brand bij stralings en coatingsbedrijf aan de industrieweg te Zuidbroek. Het bijzondere aan de melding was dat hij werd gedaan door het brandweerkorps van Slochteren. Het korps was aan het oefenen op het naastgelegen brandweer oefencentrum in Zuidbroek toen men uit het naastgelegen pand een heftige rookontwikkeling zag komen.

Omdat in het bedrijf brandbare verfproducten opgeslagen lagen greep de brand razendsnel om zich heen. Naast Slochteren konden de gealarmeerde korpsen van Zuidbroek en Hoogezand niet voorkomen dat één loods verloren ging in de vlammenzee. Een naastgelegen loods met daarin materialen van het bedrijf kon gespaard blijven maar heeft wel veel water en rookschade opgelopen.

In het begin van de brand was er sprake van heftige rookontwikkeling en heeft de brandweer in samenspraak met RTV Noord de inwoners van Scheemda en Nieuw Scheemda geadviseerd om gedurende een kort periode de ramen en deuren te sluiten.

Bij de brand is asbest vrijgekomen echter dit leverde geen gevaar op omdat in de nabije van het bedrijf geen behuizing is. De gemeente Menterwolde heeft ervoor gezorgd dat het asbest welke voor een klein deel op de openbare weg terecht was gekomen nog dezelfde avond is verwijderd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Provincie:
Tag(s):