vrijdag, 27. januari 2006 - 10:56

Brandweer Soest opent tweede uitrukpost

Soest

De brandweer Soest heeft zaterdag een historisch moment beleeft. Zaterdag is officieel het decentrale uitruksysteem worden ingewisseld voor het centrale uitruksysteem. Ter ondersteuning van het centrale uitrukken is een huurlocatie aan de Nijverheidsweg 20 de afgelopen maanden verbouwd en ingericht als professionele uitrukpost.

Loco-burgemeester H. Witte, brandweercommandant Ron Lettinga en leden van brandweer Soest hebben op symbolische wijze afscheid genomen van het decentrale uitrukken en de nieuwe nevenpost in gebruik genomen.

Met het realiseren van een nevenpost en de overstap naar centraal uitrukken wordt de kwaliteit van de repressieve brandweerzorg (brandbestrijding en andere brandweerhulpverlening) naar een hoger niveau gebracht. Diverse ongevalrapportages de afgelopen jaren hebben aangegeven dat het decentrale uitruksysteem onnodige risico's met zich meebrengt voor de veiligheid voor het brandweerpersoneel. Met het centrale uitruksysteem wordt tevens de span of control en teamwork, de noodzakelijke informatieoverdracht, communicatie en nazorg/evaluatie van incidenten verbeterd.
Provincie:
Tag(s):