dinsdag, 19. september 2006 - 11:44

Brandweer-voertuig zakt door wegdek

Amersfoort

Een blusvoertuig van de brandweer Amersfoort is dinsdagochtend weggezakt met een voorwiel in een gat. De brandweer kreeg rond 09.30 uur melding van wateroverlast bij een hotel aan de Hof in Amersfoort. Bij het oprijden van de straat Zevenhuizen zakte het voertuig weg. Door een breuk in de waterleiding was de grond weggespoeld, door het gewicht van het voertuig zakte de klinkers in.

De gesprongen hoofdleiding onder het wegdek van de Zevenhuizen – tussen de Hof en de Langestraat - grote waterschade en een gat in de weg veroorzaakt.

Bij een aantal omliggende horeca- en winkelpanden stroomde de kelder vol water. Een keldermuur tussen de plek van de gesprongen waterleiding en een schoenenwinkel brak door. De schade is aanzienlijk.

De brandweer had zijn handen vol aan het leegpompen ervan. Omdat verder verzakkinggevaar niet kon worden uitgesloten heeft de politie de Langestraat enige tijd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Waterleidingbedrijf Hydron wist de breuk binnen drie kwartier na aankomst provisorisch te herstellen.

Tijdens de reparatie aan de hoofdleiding is de watertoevoer naar huishoudens en winkels aan de Langestraat tussen Kamperbinnenpoort en Kortegracht afgesloten. In opdracht van de gemeente is vervolgens het gewelf afgegraven om de schade te kunnen beoordelen. Hierbij werd duidelijk dat de gasleiding door de verzakking op knappen stond. Een klein gedeelte van de gasleiding is daarop afgesloten. Dit kon zonder dat dit gevolgen heeft voor de omliggende huishoudens. De herstelwerkzaamheden nemen zeker nog de hele woensdag in beslag.
Provincie:
Tag(s):