maandag, 13. februari 2006 - 15:45

Brandweer wordt verkeerde kant op gestuurd

Heerenveen

De sirenes loeien door Heerenveen, waar is de brand? De meldkamer zond een blusgroep naar de Nije Fjildwei. Daar werd echter niets aangetroffen, want de brand was aan de andere kant van Heerenveen; op de Mobilisatieweg

Bij de meldkamer was een melding binnen gekomen dat er op een parallelweg aan een industrieterrein tussen Joure en Heerenveen een auto in de brand moest staan. Wie kaart kan lezen zegt ook dat het alleen de Nije Fjildwei kan zijn. De melder, mogelijk de bestuurder, was waarschijnlijk even zijn gevoel voor richting kwijt. Een oplettende brandweerman in Tjalleberd zag zwarte rookpluimen en kon zo de blusgasten de juiste kant opsturen.


De brandweer en politie waren ondanks de rondrit snel ter plaatse. Een bestelwagen was bij het motor gedeelte in brand gevlogen. Waarna ook de cabine en een deel van de laadbak uitbrandde. De wagen kan als verloren beschouwd worden. Over de bestuurder is nog niets bekend.

Tijdens het afvoeren van het voertuig moest er nog even gestopt worden. De laadbak was nog aan het smeulen, met een bakje slootwater heeft de berger samen met een politieagent alles nog even na kunnen blussen.
Provincie:
Tag(s):