dinsdag, 12. september 2006 - 10:12

Brandweerauto betrokken bij aanrijding

Utrecht

Maandagmiddag rond 17.20 uur vond er een aanrijding plaats tussen een brandweerauto en een personenauto. De passagier van de personenauto, een 71-jarige vrouw uit Doorn, werd met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. De bemanning van de tankautospuit bleef ongedeerd.

De brandweerauto, bestuurd door een 54-jarige brandweerman uit Utrecht, was onderweg naar een spoedmelding en reed met optische en geluidssignalen vanaf het Stationsplein richting de Catharijnekade. Op de kruising van het Vredenburgviaduct met de Rijnkade reed de brandweerbestuurder rechtdoor.

Een 68-jarige automobilist uit Doorn had vermoedelijk de brandweerauto niet gezien doordat een lijnbus het zicht belemmerde. De man reed bij het groene verkeerslicht rechtdoor over de Rijnkade in de richting het Paardenveld, toen de aanrijding ontstond. De politie onderzoekt de toedracht.

Na de aanrijding is een tankautospuit van post Schepenbuurt naar de oorspronkelijke brandmelding uitgerukt. De brandweerauto die bij de aanrijding betrokken was, is vervangen door een reservevoertuig.
Provincie:
Tag(s):