maandag, 3. april 2006 - 21:04

'Brandweerkorpsen zoeken het gezamelijk hogerop'

Amsterdam

Dinsdag ondertekenen zeven (regionale) brandweerkorpsen een leveringscontract voor hoogwerkers. Doordat korpsen met elkaar samenwerken in de verwerving van nieuw materieel wordt vooral in de aanbesteding flink bespaard.

Na een gezamenlijke Europese aanbesteding is een overeenkomst gesloten met de firma Metz GMBH uit Duitsland. Acht korpsen plaatsen naar verwachting direct een bestelling voor een hoogwerker. Het contract wordt ondertekend bij de Brandweer Regio Utrechts Land.

Hoogwerkers worden ingezet bij incidenten waarbij een brand vanaf een hoogte moet worden bestreden. Ook bij het horizontaal afhijsen van personen die niet op gebruikelijke wijze uit een pand kunnen komen biedt een hoogwerker uitkomst. Daarnaast kan een hoogwerker ook ingezet worden als redvoertuig, om mensen uit een brandend gebouw te redden.

Het is niet de eerste keer dat brandweerkorpsen gezamenlijk een aanbesteding doen. Eerder al werd eenzelfde procedure gehanteerd voor de aanschaf van autoladders. Het leveringscontract dat dinsdag wordt getekend is een samenwerking tussen de Regionale Brandweer Amsterdam en omstreken, Brandweer Regio Utrechts Land, Veiligheidsregio Noord- Holland Noord, Brandweer Purmerend, Brandweer Bergen op Zoom/ Roosendaal, Brandweer Fryslân en de Hulpverleningsregio Kennemerland.
Provincie:
Tag(s):