vrijdag, 8. december 2006 - 10:34

Brandweerman Cor krijgt TV-show

Utrecht

Iedere brand is een ramp, zeker als er slachtoffers bij te betreuren zijn. Elk jaar eisen ruim zevenduizend woningbranden gemiddeld 43 doden en zevenhonderd ernstig gewonden. Daarnaast worden nog eens circa achthonderd mensen medisch behandeld aan de gevolgen van vuur en brand in huis. Ook de materiële schade is voor vele van de door brand getroffen mensen en bedrijven desastreus. Reden genoeg voor RTL 7 om vanaf zondag 17 december met het nieuwe programma 'Brand!!!' iedere week aandacht te besteden aan brand en brandpreventie.

Presentatrice Esther Duller en brandweerman Cor brengen de kijkers met behulp van indringende reportages, nieuws en spectaculaire reddingen op de hoogte van de belangrijkste thema's en tips op het gebied van brandpreventie. Met hun eigen brandweerwagen rijden zij door het land naar een per aflevering wisselende plaats. Daar aangekomen brengen Cor en Esther onder meer een bezoek aan het lokale brandweerkorps en gaan ze bij particuliere woningen en bedrijven langs om te kijken hoe het is gesteld met de brandveiligheid.

Ook bezoekt en interviewt Cor mensen die het slachtoffer zijn geworden van een brand en wordt aandacht besteed aan het ontstaan en verloop van een waargebeurde brand. Daarnaast demonstreert Cor hoe gewone huis-, tuin- en keukenzaken dramatisch uit de hand kunnen lopen en voorziet hij de kijker van talloze tips die het leven een stuk veiliger maken. Al met al meer dan voldoende aanleiding om vanaf zondag 17 december naar 'Brand!!!' te kijken.
Provincie:
Tag(s):