dinsdag, 2. mei 2006 - 17:14

Breda loopt achter met bromfietskenteken

Breda

Breda loopt nog niet warm voor het bromfietskenteken. 32% van alle Bredanaars heeft een kenteken voor zijn bromfiets aangevraagd. In Breda hebben nu 1727 bromfietsen een kenteken. Op 12 mei bezoekt de ‘Is het geen plaatje’-roadshow het Onze Lieve Vrouwe Lyceum en het centrum om het kenteken onder de aandacht te brengen.

In de provincie Noord-Brabant heeft 60% van alle bromfietsen een eigen kenteken. Daarmee loopt de provincie iets voor op het landelijk gemiddelde van 55%. Eerder bleek dat jongeren nog geen kenteken voor hun bromfietsen aanvragen. Van de 250.000 afgegeven kentekens medio april gingen er maar 30.000 naar eigenaren van 20 jaar en jonger.

Met een roadshow wil de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) bromfietseigenaren zonder kenteken nogmaals informeren over het verplichte kenteken. Een team van twee promotors met een computerscherm op het hoofd en informatiemateriaal in de hand gaat op zoek naar de eigenaren van een bromfiets zonder kenteken. Zij krijgen, na het intoetsen van hun postcode, een ‘routekaart’ met daarop de adressen van de dichtstbijzijnde schouwbedrijven, postkantoren en kentekenplaatfabrikanten. De roadshow komt bij locaties en evenementen waar (jonge) bromfietsbezitters te vinden zijn, zoals scholen, kermissen, bromfietswedstrijden en winkelcentra.

Op 12 mei is de roadshow tussen 13.00 en 17.00 uur present in Breda. Eerst doet de roadshow het Onze Lieve Vrouwe Lyceum aan, daarna trekkeb zij met de roadshow het centrum van de stad in. In Noord-Brabant is de roadshow ook te zien in Den Bosch, Roosendaal, Eindhoven en Tilburg.
Provincie:
Tag(s):