donderdag, 13. juli 2006 - 13:44

Brief van burgemeester moet kinderen van de drugs afhouden

Venlo

Sinds kort zet de gemeente Venlo in het kader van het anti-drugsoverlast-programma Hektor een nieuw middel in. Als minderjarige jongeren zich in de buurt van een coffeeshop ophouden en daarmee in veel gevallen overlast veroorzaken voor de omgeving, stuurt de politie – namens de burgemeester van Venlo – een brief aan de ouders.

In deze brief kunnen de ouders lezen dat hun kind is aangetroffen in de omgeving van een gedoogde coffeeshop. Ook worden zij aangesproken op hun verantwoordelijkheid als ouder voor de zorg voor het wel en wee van hun kind.

In de brief staat niet alleen dat het kind is aangetroffen in de naaste omgeving van een coffeeshop, maar ook dat personen onder de 18 jaar geen toegang hebben tot de coffeeshops. Ook wordt uitgelegd dat de burgemeester van Venlo alles in het werk stelt om overlast van rondhangende jongeren bij coffeeshops te beperken.

“Ik vind het belangrijk dat alle partijen hun eigen verantwoordelijkheid nemen�, aldus burgemeester Bruls. “Als gemeente doen wij er alles aan om overlast te voorkomen, maar natuurlijk hebben ouders ook een eigen verantwoordelijkheid. Daarom wijzen wij hen ook op de schadelijke effecten van verdovende middelen op de gezondheid van hun kind. En wij adviseren hen om zich daarin te verdiepen en dit met hun kind te bespreken.�
Provincie:
Tag(s):