zondag, 24. september 2006 - 13:43

Brom- en snorfietsers onder invloed

Zwolle

De politie van Zwolle heeft het afgelopen weekend vier bestuurders van een bromfiets en twee bestuurders van een snorfiets aangehouden omdat zij reden terwijl ze teveel aan Bacchus geofferd hadden.

Op de Nieuwe Veerallee is vrijdagnacht een 39-jarige bromfietser uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 270 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

Een 51-jarige bromfietser uit Zwolle werd op de Assendorperstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 630 ug/l. Ook hij kreeg een een proces-verbaal en een rijverbod (van zeven uur)opgelegd. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Op de Pannekoekendijk werd een 23-jarige bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 255 ug/l en kreeg eveneens een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Een 22-jarige bromfietser uit Zwolle kreeg op de Dijkstraat een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur opgelegd. Hij blies 295 ug/l. Daarnaast kreeg hij nog een proces-verbaal omdat hij niet over een bromfietscertificaat beschikte.

Op de Buitenkant is zaterdagnacht een 21-jarige snorfietser uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 385 ug/l en kreeg daarvoor een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Een 21-jarige plaatsgenoot, eveneens op de snorfiets, werd ook op de Buitenkant aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 205 ug/l. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.
Provincie:
Tag(s):