donderdag, 8. juni 2006 - 12:58

Bromfietscontrole met een staartje

Enschede

De politie hield op woensdag 7 juni van 14.00 tot 21.00 uur een bromfietscontrole in de zuidwijken van Enschede. De locaties waren aan de Vlierstraat, de Veldhoflanden en Het Bijvank. Van de in totaal 45 gecontroleerde bromfietsen hadden er 14 een te hoge constructiesnelheid. De hoogst gemeten constructiesnelheid bedroeg 1,9 kW, wat gelijk staat aan een snelheid van 75 km/u.

Daarnaast werden nog 6 bromfietsers bekeurd voor diverse overtredingen. Ook ontvingen 8 automobilisten nog een bekeuring voor diverse overtredingen.

Tijdens de bromfietscontrole zag de politie een jongen lopen met een bromfiets aan zijn hand. Zij wilden zijn bromfiets controleren, maar de jongen, een 16 jarige Enschedeër, verklaarde geen contactsleutel bij zich te hebben. De agenten verzochten hem die thuis te gaan ophalen. De agenten lieten ondertussen een aanhangwagen komen voor het vervoer van de bromfiets. Toen zij daar mee bezig waren kwam er een auto aangereden, die midden op de weg stopte. Er stapte een 23 jarige Enschedeër uit, die een broer bleek te zijn van de 16 jarige. De man reageerde nogal heftig en probeerde op een bepaald moment te verhinderen dat de bromfiets op de aanhanger werd geplaatst.
Ondanks waarschuwingen van de agenten, greep hij een van hen bij de kleding. Daarop hield de politie hem aan.

Op dat moment bemoeide de 16 jarige zich weer met de aanhouding van zijn broer, waarop ook hij werd aangehouden.
Na verhoor konden beide verdachten met een bekeuring wegens ambtsbelemmering het bureau weer verlaten.
Provincie:
Tag(s):