zondag, 10. september 2006 - 14:04

Bromfietser vliegt huiskamer binnen

Rheden

Vermoedelijk doordat zijn remmen weigerden belandde zaterdagavond een 19 jarige bromfietser uit Rheden in de woonkamer van een huis aan de Veerweg in zijn woonplaats. De Rhedenaar raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. De bewoonster van het huis, een 47-jarige vrouw en haar 15-jarige zoon liepen ook verwondingen op door rondvliegend glas.

Het ongeval gebeurde even voor elf uur, toen de bromfietser vanaf de Kerkstraat de Veerweg in wilde rijden. Bij het nemen van de bocht remde hij nog, maar de remmen weigerden dienst. De bromfietser ging daardoor niet de bocht om maar reed rechtdoor, vloog de stoep op en reed vervolgens door een heg de tuin van de woning in. Daar botste hij tegen de gevel waardoor de jongen van zijn bromfiets werd gelanceerd en via een ruit in de woonkamer terecht kwam. De 47-jarige bewoonster die in de woonkamer zat liep verwondingen op door rondvliegend glas. Haar 15-jarige zoon, die op het moment van de aanrijding boven was, wilde later beneden door het gat in het raam kijken en liep daarbij ook snijwonden op. Zowel de bewoonster als haar zoon konden ter plekke door ambulancepersoneel worden behandeld.

De onfortuinlijke bromfietser moest mee naar het ziekenhuis. Hij bleek diverse snijwonden aan zijn gezicht, handen en benen te hebben opgelopen. Door de politie werd bij de bromfietser geen overmatig alcoholgebruik geconstateerd. Wel is zijn bromfiets meegenomen voor technisch onderzoek.
Provincie:
Tag(s):