maandag, 16. oktober 2006 - 20:06

Brugleuning laat los bij bizar ongeval

Gilze

Maandagochtend deed zich om 01.00 uur een bizar ongeval voor op de Tilburgse baan. Een dronken automobiliste werd afgeleid omdat haar mobiele telefoon afging. Bij deze manoeuvre reed ze op een viaduct tegen de brugleuning aan. Die railing kwam los en viel naar beneden op het wegdek van de A-58. Wonder boven wonder gebeurde er geen er geen persoonlijke ongelukken.

Een automobilist (40-jarige inwoner van Den Haag) op de A-58 kon het brokstukken niet ontwijken. Zijn auto raakte daarbij beschadigd. Politieagenten hebben de brokstukken van de rijbaan van de A-58 gehaald en naar de berm gesleept. Dit om verdere ongelukken te voorkomen.

De 23-jarige Tilburgse veroorzaakster had alcohol gedronken en werd gearresteerd. In het politiebureau onderging ze een ademanalyse, wat een uitslag van 730 ug/l gaf terwijl 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is voor een ‘beginnend bestuurder’. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw op en vorderden haar rijbewijs in. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van acht uren opgelegd.
Provincie:
Tag(s):