donderdag, 7. september 2006 - 16:20

Brunssumse jongeren gaan persbureau leiden

Brunssum

De gemeente Brunssum gaat in de komende twee jaar experimenteren met een ‘jongerenpersbureau’. In dit project werken jongeren in de leeftijd van 12 en 18 jaar samen aan het maken van bijvoorbeeld een krant of een website.

Met dit project wil de gemeente jongeren stimuleren om actief deel te nemen aan de Brunssumse samenleving. Daarnaast hoopt de gemeente met het jongerenpersbureau de bestaande jongereninitiatieven in Brunssum extra onder de aandacht te brengen van de doelgroep.

Het persbureau zal bestaan uit 10 jongeren uit alle wijken van Brunssum. De jongeren krijgen hierbij ondersteuning van een communicatie-adviseur en het Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk (CMWW). Het uiteindelijke doel is publicatie van een krant of website, of uitzending van een televisieprogramma – hiervoor zal aansluiting gezocht worden bij de bestaande lokale of regionale media.

Het Brunssumse jongerenpersbureau is vooralsnog een experiment van twee jaar, met als startdatum 1 januari 2007. Hiervoor trekt de gemeente Brunssum 17.000,- euro uit.
Provincie:
Tag(s):