maandag, 27. november 2006 - 21:50

Brussel tevreden over Nederlandse SPAM aanpak

Brussel

Maandag heeft de Europese Commissie alle regelgevende instanties en belanghebbenden in Europa ertoe opgeroepen de strijd tegen spam, spyware en kwaadaardige software te intensiveren. Ondanks de inspanningen van de Europese Unie en haar lidstaten om spam te bestrijden, voldoen de genomen maatregelen nog steeds niet. De economische schade loopt in de miljarden euro's.

"Het is tijd om de herhaaldelijk uitgesproken politieke bezorgdheid over spam te vertalen in concrete actie tegen het probleem", aldus Viviane Reding, het met de informatiemaatschappij en media belaste Commissielid.

"In lijn met de EU-wetgeving voor het uitbannen van spam zijn de Nederlandse autoriteiten erin geslaagd de uit eigen land afkomstige spam met 85% terug te dringen. Ik zou graag zien dat andere landen dankzij een efficiënter handhavingsbeleid soortgelijke resultaten boeken. Volgend jaar zal ik deze kwestie opnieuw tegen het licht houden om te zien of er extra wetgevingsmaatregelen tegen spam moeten worden vastgesteld."

OPTA voorzitter Chris Fonteijn is verheugd dat de Nederlandse aanpak als voorbeeld wordt gesteld: “Ik ben trots dat OPTA met een relatief klein team en een kleine investering grote resultaten heeft geboekt. Spam is een internationaal probleem dat wij samen met de andere Europese toezichthouders moeten bestrijden. Wij delen onze expertise graag, zo organiseren wij regelmatig workshops spambestrijding voor onze Europese collega's."
Categorie:
Tag(s):