zaterdag, 6. mei 2006 - 10:27

Brute overval juwelier Herestraat opgelost

Groningen

Afgelopen woensdag is een 27-jarige man uit Estland in België aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een juwelier in de Herestraat. Na een uitleveringsverzoek werd de Est op 3 mei overgedragen aan de Groningse politie. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd over zijn betrokkenheid bij de overval. De verdachte zal maandag worden voorgeleid bij de Rechter-Commissaris.

Tijdens de overval op de juwelierszaak werd een 24-jarige man zonder vaste woonplaats door het winkelpersoneel als verdachte aangehouden. Bijna een half jaar na de overval werd een tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de overval.

De juwelier werd op de bewuste 24ste januari door drie mannen op brute wijze overvallen. De drie verdachten kwamen tegen sluitingstijd de juwelierszaak met geweld binnen. Een 49-jarige medewerkster werd door één van de verdachten geschopt. Zij raakte gewond door de trap. De twee andere overvallers sloegen hierna met een hard voorwerp enkele vitrines kapot om sieraden weg te nemen. Ook twee andere personeelsleden kwamen op het lawaai af. Een 61-jarig personeelslid ging de 24-jarige overvaller met een stoel te lijf. Een één jaar oudere collega sprong hem bij, waarna een worsteling tussen de drie mannen ontstond. Het oudste personeelslid werd daarbij met een hamer op het hoofd geslagen en raakte hierdoor gewond.

Ook een ander vrouwelijk personeelslid raakte tijdens de worsteling gewond. Ondanks het verzet wisten de personeelsleden de 24-jarige overvaller vast te houden en over te dragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Met de aanhouding van de derde verdachte heeft de politie de brute overval op de juwelier in zijn geheel opgelost.
Provincie:
Tag(s):