vrijdag, 6. oktober 2006 - 12:11

Brute overval op winkel

Sneek

Donderdagavond kregen personeel en klanten van een winkel aan het Normandiaplein de schrik van hun leven toen rond 21.00 uur een onbekende man met een bivakmuts op, en een wapen in zijn hand de winkel binnen kwam stormen.

Kort voor sluitingstijd van 21.00 uur kwam de man de winkel ingestormd, daarbij zwaaiend met een vuurwapen. Hij eiste geld. Om de aanwezigen duidelijk te maken dat hij het ernst was, schoot hij met zijn wapen in de lucht. De dader vertrok vervolgens met twee kassalades, met daarin een onbekend geldbedrag. De kassalades nam hij mee in een kunststof big shopper met Aldi-opdruk.

Getuigen hebben de man weg zien fietsen in de richting van het water Zwette. De politie stelde meteen een zoektocht in de omgeving in, echter zonder resultaat. Klanten en personeel van de winkel zijn door de politie opgevangen en hun is slachtofferhulp aangeboden. Ook door het bedrijf zelf werd ondersteuning aangeboden.

Er is een summier signalement van de overvaller bekend.
Het betreft een man van circa 1,80 á 1,95 m lang, gekleed in een donker jack en joggingbroek en droeg een bivakmuts.

Door de politie is er direct een rechercheteam samengesteld dat op zoek is naar de dader. De politie is ook op zoek naar getuigen, die mogelijk iemand verdacht hebben zien ophouden in de omgeving van het Normandiaplein kort voor of na de overval. Getuigen kunnen zich melden op telefoonnummer 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):