donderdag, 28. september 2006 - 17:15

Buit overval Peerdendries deels teruggevonden

Brunssum

Naar aanleiding van de aanhouding van de zes verdachten in verband met een overval op een 64-jarige juwelier in Brunssum, heeft de politie in Heerlen een deel van de buit teruggevonden. De overval vond eind augustus plaats in de woning van het slachtoffer aan de Peerdendries in Brunssum.

Bij de doorzoekingen in hun woningen zijn bij twee hoofdverdachten juwelen teruggevonden die bij de overval zijn buit gemaakt. In één woning werden vier nep-pistolen en een echt pistool aangetroffen. Alle goederen werden in beslag genomen.

De verdachten hebben inmiddels bekend. Een 25-jarige Landgravenaar is echter nog voortvluchtig. De politie denkt hem op korte termijn te kunnen aanhouden.

Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat de overval door vier mannen is gepleegd. Wat ieders rol bij de overval is geweest, wordt nog nader onderzocht. De buit, bestaande uit juwelen ter waarde van 20.000 Euro is naderhand onder acht personen verdeeld.

Een auto en een aantal andere goederen zijn in beslag genomen omdat deze uit een gedeelte van de opbrengst van de juwelen zijn verkregen.
Provincie:
Tag(s):