donderdag, 16. november 2006 - 21:30

Buit van twaalf inbraken teruggevonden

Beilen

De politie heeft met de aanhouding van een 30 - jarige inwoner uit Beilen twaalf inbraken opgelost. De inbraken werden gepleegd in schuren in Beilen, Havelte, Nijensleek, Darp, Ruinen, Diever, Wannerperveen en Olderberkoop. Veel van de gestolen spullen zijn weer terug gevonden en zijn inmiddels terug gegeven aan de eigenaars.

De politie kwam de man op het spoor nadat er was ingebroken in een schuur aan de Smalbroek in Beilen. Uit het buurtonderzoek kwam naar voren dat getuigen rond het tijdstip van de inbraak een auto met aanhanger hadden gezien. Het kenteken werd door de getuigen genoteerd en aan de politie door gegeven. Een zelfde soort auto bleek eerder te zijn gezien bij schuurinbraken in Beilen en Ruinen.

De eigenaar van de auto is op 3 oktober j.l. aangehouden. Bij een onderzoek in - en rondom de woning van de verdachte trof de politie veel van diefstal afkomstige goederen aan. Onder de aangetroffen spullen zaten hand- en elektrische gereedschappen, fietsen, motoren, aanhangers, buitenboordmotoren, hout, hogedrukreinigers, kettingzagen, kerstverlichting e.d.

De verdachte heeft de inbraken inmiddels bekend en binnenkort zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):