zaterdag, 29. juli 2006 - 16:25

Buitenlandse zaken zwaait reizigers uit op Schiphol

Schiphol

Een reiziger wordt op Schiphol uitgezwaaid door een speciaal uitzwaaiteam van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het team deelt tijdens de piekdrukte op Schiphol brochures uit met tips om problemen in het buitenland te voorkomen. Ook wijzen zij reizigers op de website www.wijsopreis.nl waarop zij waar ook ter wereld terecht kunnen voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op hun reisbestemming en voor de gegevens van de Nederlandse ambassade of het consulaat, mochten zij toch in de problemen raken.

Uit onderzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat 23% van de Nederlandse reizigers op vakantie al eens problemen heeft gehad die voorkomen hadden kunnen worden met een goede reisvoorbereiding. Het onderzoek bevestigt de trend die het ministerie van Buitenlandse Zaken signaleert dat meer Nederlanders avontuurlijke reizen maken en daarbij in de problemen komen en de hulp inroepen van het ministerie.

Reizigers blijken beter dan vroeger in staat om gangbare problemen zelf op te lossen, maar een goede reisvoorbereiding schiet er vaak bij in, waardoor men onvoldoende op de hoogte is van de veiligheidssituatie op de reisbestemming.
Provincie:
Tag(s):