zondag, 9. juli 2006 - 17:36

Burenconflict: 3 gewonden en 2 arrestaties

Amsterdam

Zaterdagavond werden twee mannen, van 48 en 61 jaar oud, gearresteerd nadat een slepende burenruzie aan de Osdorperweg uit de hand was gelopen. Een 17-jarige jongen raakte gewond toen hij door een hooivork werd geraakt. De jongen is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

De 48-jarige verdachte bleek lichtgewond en kreeg medische hulp in het politiebureau. De 61-jarige verdachte werd in het politiebureau onwel en voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Rond 20.30 uur sloeg de vlam in de pan. Nadat een bal in de tuin was beland, laaide het sluimerende conflict opnieuw op. Toen een van de buurmannen tegen de spelende kinderen tekeer ging, begonnen diverse buren zich met de ruzie te bemoeien. Hierop ontstond een scheldpartij die uitmondde in een vechtpartij met een van de ouders. Over en weer vielen rake klappen, waarbij de 61-jarige verdachte met een riek de 17-jarige jongen aan zijn been verwondde.

Om de gemoederen te kalmeren rukte de politie met diverse eenheden uit. Ondanks een eerdere bemiddeling en afspraken met de buurtregisseur was de situatie al geruime tijd gespannen.
Provincie:
Tag(s):