zondag, 2. juli 2006 - 8:25

Burgemeester bakt popcorn voor dwalende kids

Borger

Burgemeester mevrouw T.Slagman, van de gemeente Borger-Odoorn heeft zaterdag 1 juli maisdoolhof "Secret-Adventure" in Borger officieel geopend. Ze deed dat door het bakken van de eerste popcorn dat als grondstof mais heeft.

Exploitant van de doolhof is het werkvoorzieningschap Alescon in Hoogeveen. Namens het schap sprak algemeen directeur A.H. Bruins Slot. Beide toonden zich erg gelukkig met de ontwikkelingen op het terrein aan de N34/Koesteeg in Borger.

"Voor de gemeente zijn rust en natuur mooi voor de toeristen maar zeker niet voldoende", zei de bugemeester . "Voor het schap betekenen dit soort initiatieven werk voor mensen die zijn aangewezen op het werk van een werkvoorzieningschap", aldus Bruins Slot.

De burgemeester benadrukte verder dat het op deze lokcatie van belang blijft dat mensen hier lang parkeren en op een andere wijze verder gaan om te recreeren (bijv per fiets). Accountmanager Noord H. J. ten Brink van Grontmij Noord schetste de plannen voor de toekomst, waarbij een avontuurlijk toeristisch centrum moet ontstaan.

De opening trok veel belangstelling waaronder een afvaardiging van de ondernemersvereniging Borger, directeur H.Hartog van het Recreatieschap Drenthe, directeur H.Klompmaker van het Hunebedinformatiecentrum in Borger.

Ook de collegeleden Alberts en Bruintjes van de gemeente waren aanwezig. Het doolhof is dit jaar voor de tweede keer open en vormt een initiatief van Ideeboys© uit Emmen en Grontmij Noord.

Het park is vanaf nu elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en kost voor 5 jaar en ouder 3,50 per persoon.
Provincie:
Tag(s):