dinsdag, 15. augustus 2006 - 12:46

Burgemeester keurt de kazen

Woerden

Dinsdag werd er in het Arsenaal in Woerden een kaaskeuring gehouden van ongeveer 90 stuks boerenkaas. Deze kazen werden gekeurd door echte keurmeesters, die hun sporen op kaasgebied inmiddels ruimschoots hebben verdiend. De kaas wordt ondermeer beoordeeld op uiterlijk, de samenstelling en zijn doorsnee. Tijdens de kaasmarkt op woensdag 16 augustus kunnen alle gekeurde kazen worden bekeken in het Arsenaal.

Ook kunt u woensdag bij het Arsenaal in de Woerdense binnenstad een historische kaasmarkt bijwonen. Verschillende partijen boerenkaas zullen daarbij, net als vroeger, worden aangevoerd met paard en kaasbrik.

De kaashandelaren, gestoken in witte jassen, kunnen op de markt verschillende partijen kaas zien en kopen. Het loven en bieden zal de sfeer op deze markt weer bepalen, zoals dit al meer als 120 jaar het geval is.

Tevens is woensdag de streekmarkt, met verschillende verse producten uit de eigen streek, te bezoeken. U kunt zien hoe kaas gemaakt wordt en ook kunt u demonstraties bijwonen van enkele oude ambachten.
Provincie:
Tag(s):