vrijdag, 31. maart 2006 - 19:13

Burgemeester Niederer spreekt vakgenoten toe

Weert

Burgemeester Jacques Niederer van Weert heeft vrijdagmiddag ruim 25 vakgenoten ontvangen in zijn stad voor de voorjaarsledenvergadering van de vereniging tot Behartiging der Belangen van Burgemeesters (VBBB). Niederer is sinds november vorig jaar de voorzitter van deze landelijke vereniging die 230 leden telt. De meeste burgemeesters kwamen uit de zuidelijk regio van het land, maar ook uit ondermeer Friesland.

De VBBB bestaat dit jaar 30 jaar en maakt zich sterk voor de rechtspositionele belangen van burgemeesters in Nederland. Daarnaast kunnen veel burgemeesters samen een vuist maken tegenover de minister van Binnenlandse Zaken. Die invloed is nu nog te gesegmenteerd, omdat de verschillende verenigingen nog onafhankelijk van elkaar werken, aldus Niederer. Hij vindt dat er daarom ook moet worden samengewerkt met een ander burgemeesterscollectief, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB).

Na de vergadering die voor het eerst door Niederer werd voorgezeten, volgde nog een rondleiding langs de historie van het Weertse stadscentrum.
Provincie:
Tag(s):