woensdag, 5. juli 2006 - 13:12

Burgemeester reikt 100.000e geboorte-CD uit

Groningen

Op maandag 3 juli heeft burgemeester Wallage de 100.000e Geboorte-CD uitgereikt aan een pasgeboren baby en haar ouders. Op 13 juni 2006 is Lis Renee Jannou Wolfkamp geboren. Zij is de dochter van mevrouw Bulthuis en de heer Wolfkamp. Op 14 juni hebben ze aangifte van de geboorte gedaan bij de burgerlijke stand in de gemeente Groningen waardoor zij de 100.000e baby is die de geboorte-cd ontvangt.

In 2005 is de gemeente Groningen gestart met een cadeautje aan alle baby’s die in de gemeente Groningen worden geboren. De ouders die een geboorteaangifte doen, krijgen een speciale CD van de gemeente cadeau. De Geboorte-CD is een initiatief van Unicef. Zij zijn in 2005 gestart met de Geboorte-CD. Inmiddels schenken 190 gemeenten de Geboorte-CD aan hun pasgeboren baby. Nu, ongeveer achttien maanden na de start van het project, wordt het 100.000e exemplaar uitgereikt. Om deze reden wordt Groningen, Unicef en natuurlijk de 100.000e baby die de CD krijgt extra in het zonnetje gezet.

De Geboorte-CD bevat rustgevende melodieën zoals die vaak op speeldoosjes te horen zijn, maar dan speciaal bewerkt voor orkest, speeldoos en koor.

In het CD-boekje staat een gelukwens van burgemeester Wallage aan de ouders en tevens kan de gemeenteambtenaar de namen van de pasgeborene inschrijven waardoor de CD een blijvende herinnering is. Van elke CD gaat 0,40 euro naar Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, voor een vaccinatie van een baby elders in de wereld. Gemeenten geven zodoende niet alleen een cadeautje aan de kinderen in de eigen regio maar dragen tevens bij aan de gezondheid van alle kinderen, waar ook ter wereld.
Provincie:
Tag(s):