woensdag, 12. juli 2006 - 14:55

Burgemeester van Spijkenisse stelt vertrek uit

Spijkenisse

Burgemeester J. Broekhuis van Spijkenisse blijft in functie totdat er voor zijn ambt een opvolger is geselecteerd en benoemd. Hij besloot hiertoe op verzoek van de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer J. Franssen. Ook de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Spijkenisse zien graag dat Broekhuis nog even aanblijft. Volgens de geplande procedure kan in het voorjaar van 2007 een nieuwe burgemeester in functie treden.

Afgelopen januari maakte burgemeester Broekhuis bekend per 1 september van dit jaar gebruik te willen maken van de flexibele pensioenregeling FPU. Daarop werd een procedure in gang gezet voor de werving van burgemeesterskandidaten voor Spijkenisse.

Een maand geleden besloot minister Remkes van Binnenlandse Zaken de procedure echter stop te zetten, omdat te weinig goed gekwalificeerde kandidaten op de vacature hadden gereageerd. Na de zomer wordt de procedure opnieuw gestart met een wervingsadvertentie in de Staatscourant. Naar wordt verwacht kan in april volgend jaar de opvolger van Broekhuis door de minister worden benoemd.
Provincie:
Tag(s):