zaterdag, 4. november 2006 - 17:24

Burgemeester vertrekt

Deventer

Burgemeester James van Lidth de Jeude van Deventer heeft Hare Majesteit de Koningin verzocht hem per 1 juli 2007 ‘ontslag op eigen aanvraag’ te verlenen. Hoewel hij de functie van burgemeester nog steeds met zeer veel plezier vervult, vindt James van Lidth dat hij toe is aan een andere invulling van zijn leven. Hij wil graag meer tijd besteden aan ontspanning, hobby’s, verdieping en sociale contacten en hij hoopt dat volgend jaar op 62-jarige leeftijd in goede gezondheid te kunnen doen.

James van Lidth is sinds januari 1994 burgemeester van Deventer. In die periode is hij tweemaal opnieuw benoemd tot burgemeester van Deventer. De eerste keer was op 1 januari 1999 als gevolg van een herindeling met de voormalige gemeente Diepenveen. De tweede keer was op 1 januari 2005 toen de voormalige gemeenten Bathmen en Deventer zijn samengevoegd. Bij beide herindelingen heeft James van Lidth een belangrijke rol gespeeld, zowel bij de totstandkoming als de integratie van Diepenveen en Bathmen in de nieuwe gemeente.

James van Lidth is zijn loopbaan begonnen als docent wis- en natuurkunde aan het Comenius College in Hilversum. Van 1982 tot 1994 was hij wethouder van de gemeente Utrecht.

Het lijkt James van Lidth goed, om zijn vertrek ruim van tevoren aan te kondigen, en het zo mogelijk te maken dat er per 1 juli 2007 of zo spoedig daarna een opvolger kan worden benoemd.
Provincie:
Tag(s):