dinsdag, 6. juni 2006 - 18:27

Burgers betrokken bij zoeken nieuwe burgemeester.

Ommen

De gemeenteraad van Ommen gaat in een enquête de burgers van Ommen vragen waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen. De resultaten hiervan worden meegenomen bij de opstelling van de definitieve profielschets. De samenstelling hiervan is de eerste stap in de benoemingsprocedure. De enquête is vanaf woensdag te vinden op de gemeentelijke pagina van het Ommer Nieuws en te downloaden via de gemeentelijke website. De huidige burgemeester Ten Oever gaat per 1 januari 2007 met pensioen.

De raad is zich ervan bewust dat de burgemeester een belangrijk figuur is voor zowel de gemeente als voor de gemeenschap. Daarom wil de raad, voordat zij op 29 juni de profielschets vaststelt, graag de mening horen van de burgers van Ommen. De enquete moet uiterlijk 20 juni naar de gemeente zijn teruggestuurd.

Op dit moment ligt er een concept-profielschets, die ook is na te lezen op de gemeentelijke website. De raad kan naar aanleiding van de enquêteuitslag deze schets nog wijzigen/aanvullen. Na de vaststelling van de schets wordt deze tijdens de raadsvergadering op 29 juni besproken met de Commissaris van de Koningin. Vervolgens zal de vacature open worden gesteld.

Ook is het voor de burger mogelijk om tijdens de commissievergadering Bestuur van 14 juni aanstaande in te spreken over dit onderwerp.
Provincie:
Tag(s):