zaterdag, 1. juli 2006 - 21:05

Burgers helpen politie

Hengelo

Samenwerking tussen politie en burgers heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag geleid tot aanhouding van een man, die verdacht wordt van een groot aantal auto-inbraken in de wijken Groot en Klein Driene in Hengelo.

Afgelopen week vond in genoemde wijken een golf van auto-inbraken plaats. Bij de politie kwamen ongeveer 30 meldingen binnen. Ongeveer 20 in de genoemde wijken en nog eens 10 in de directe omgeving van die wijken. Dit bracht veel onrust teweeg onder de bewoners.

Vrijdagavond vonden buurtkinderen, tijdens het spelen in een bossage bij de J. Perkstraat diverse goederen, waaronder ruim 20 autoradio/cd-spelers. Reden voor het politie-wijkteam Hengelo-Noord om samen met collega’s en buurtbewoners een plan op te zetten. Gezamenlijk werd die vrijdagavond/nacht in de omgeving gepost.

Omstreeks 01.30 uur zagen politieagenten meerdere mannen naderen, die zich verdacht bij genoemde bossage ophielden. Een van de hen, een 19 jarige man uit Litouwen, werd aangehouden. De anderen wisten te ontkomen.
De 19 jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Voor wat betreft de aangetroffen autoradio/cd-spelers is inmiddels bekend dat een groot deel afkomstig is van de genoemde auto-inbraken. Er zijn ook autoradio’s aangetroffen waarvan geen aangifte is gevonden. Mogelijk dat nog niet alle gedupeerden zich bij de politie hebben gemeld. Zij worden verzocht dit alsnog te doen.
Provincie:
Tag(s):