woensdag, 16. augustus 2006 - 11:24

Burgers helpen politie bij aanhouding winkeldieven

Enschede

Op dinsdag 15 augustus waren politieagenten in burger getuige van een winkeldiefstal aan de Klanderij in Enschede. Zij zagen hoe twee mannen in de winkel liepen, iets uit het schap pakten en in een tas stopten. Vervolgens verliet het duo de winkel zonder af te rekenen. De agenten volgden daarop de twee, geholpen door geüniformeerde collega’s. Bij het zien van de politie, lieten de verdachten hun tassen vallen en gingen er rennend vandoor.

Een van de verdachten rende over het HJ van Heekplein in de richting van de Raadhuisstraat, gevolgd door een agent op zijn fiets. Een gealarmeerde burger probeerde de verdachte tegen te houden, maar werd bij die handeling bruut door de vluchtende verdachte aan de kant geduwd. De politie wist de verdachte kort daarop toch aan te houden.
De tweede verdachte kon eveneens op aanwijzingen van burgers worden aangehouden in een tuin aan de Julianastraat. De politie is zeer content met de hulpvaardige burgers.

Beide verdachten bekenden de winkeldiefstal. De tassen waarin de gestolen goederen werden aangetroffen, bleken geprepareerd te zijn. Beiden waren in het bezit van valse identiteitsbewijzen. De verdachten zijn in verzekering gesteld en ter vaststelling van hun identiteit opgesloten.
Provincie:
Tag(s):