zondag, 30. april 2006 - 13:18

Bus vol wiet aangetroffen bij aanhouding

Utrecht

Zaterdagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde. In de auto werd een grote hoeveelheid wiet aangetroffen.Tijdens de surveillance zagen agenten een bestelbus over de Rubenslaan rijden waarvan zij het vermoedde hadden dat de bestuurder onder invloed was. De man had een groot deel van de rijbaan nodig om zijn voertuig op de weg te houden.

Ter hoogte van de Ina Boudier-Bakkerlaan werd de auto aan de kant gezet. Via de meldkamer werd duidelijk dat de 36-jarige bestuurder uit Utrecht nog een boete had openstaan. Hiervoor werd hij aangehouden. Buiten een alcohollucht roken de agenten ook een sterke wietlucht in de bestelbus. Uit onderzoek bleek dat gehele laadruimte vol lag met zakken hennep. De 32-jarige bijrijder uit Veenendaal werd eveneens aangehouden voor de opiumwet.

De politie deed verder onderzoek en ontdekte dat de mannen mogelijk op een locatie in Odijk hennep aan het telen waren. Ter plaatse trof de politie in een bedrijfspand aan de Singel in twee ruimten bijna 1000 hennepplanten aan. Alle planten en apparatuur werden in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de zakken wiet in de bestelbus en de criminele activiteiten van het tweetal.
Provincie:
Tag(s):