maandag, 3. juli 2006 - 21:13

Buschauffeur bijna blind na zinloos geweld

Amsterdam

Een buschauffeur is zaterdagavond in Amsterdam slachtoffer geworden van ernstige mishandeling. De chauffeur van buslijn 36 stond zaterdagavond rond tien over elf met zijn bus te wachten bij bushalte 'Molenwijk' in Amsterdam Noord. Vanuit zijn raam voerde hij een gesprek met een collega-chauffeur in een andere bus.

Een witte bestelbus met twee inzittenden reed vanaf het Zuideinde langzaam langs de linkerzijde van de bus en stopte ter hoogte van de chauffeur. De bijrijder deed zijn raam naar beneden en gooide zonder enige aanleiding een beker met onbekende vloeistof in het gezicht van de buschauffeur.

Het 24-jarige slachtoffer voelde direct een hevig prikkende en stekende pijn in zijn ogen en kon zijn ogen niet meer openen. In het ziekenhuis stelde een arts beschadigingen aan het hoornvlies van beide ogen vast. De auto met de daders is weggereden, vermoedelijk in de richting van de Appelweg. Zij zijn nog voortvluchtig. De bestelbus betreft mogelijk een Volkswagen Caddy en was voorzien van een opschrift en ladders op het dak. De auto heeft vermoedelijk enige tijd voor de mishandeling stilgestaan op het Zuideinde.
Provincie:
Tag(s):