donderdag, 30. november 2006 - 13:46

Busstation Almere Centrum tijdelijk verplaatst

Almere

Maandag 4 december start de vernieuwing van het busstation bij het Centraal Station in Almere-Stad. Dat betekent dat vanaf dat moment de bussen stoppen en vertrekken bij het tijdelijke busstation aan de noordzijde van het Centraal Station aan het Mandelapark.

Het tijdelijke busstation is te bereiken via de stationshal en via de Staatsliedenwijk. Tijdens de eerste week van de verbouwing is er een informatieteam van de gemeente en Connexxion in de stationshal aanwezig, waar reizigers terecht kunnen met vragen. Ook het Connexxion verkooppunt krijgt een nieuwe locatie. Deze komt tussen de twee ingangen van het NS-station in het voormalige stationsrestaurant.

Het oude terrein van het busstation, wordt compleet in de hekken gezet. De trappen op dit terrein richting de treinperrons blijven wel toegankelijk. Fietsers en voetgangers die vanuit het Zakencentrum naar het tijdelijke busstation willen, worden omgeleid via het J. Algerapad.

Op het nieuwe busstation komen 18 halteplaatsen, waarbij de bussen op twee eilanden stoppen en reizigers via een middenperron van het ene naar het andere eiland kunnen oversteken. Het busstation is modern en heeft een open karakter. Het moet een vrij en veilig gevoel geven.

Er is daarom veel aandacht besteed aan extra verlichting en het maken van een meer overzichtelijke situatie. Ook wordt een dynamisch verwijssysteem naar de bussen gemaakt. Als alles volgens planning verloopt, zal het nieuwe busstation in augustus 2007 in gebruik worden genomen.
Provincie:
Tag(s):