maandag, 8. mei 2006 - 16:25

Buurman redt tieners uit brandend huis

Doezum

Maandagmorgen om 07.30 uur kwamen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen meerdere 112-meldingen binnen in verband met een woningbrand aan de Renkemastraat in Doezum. De bijkeuken en de schuur van de woning stonden in brand en dat ging gepaard met veel rookontwikkeling.

De brandweer van Grootegast was na de melding snel met een tankautospuit ter plaatse. Bij het ontstaan van de brand waren drie tienermeisjes op de bovenverdieping aanwezig. De vrouw des huizes was de hond aan het uitlaten.

De meisjes konden door de hevige rook de woning niet op eigen kracht verlaten. Nog voor de brandweer arriveerde, wist een alerte buurman de meisjes via een raam naar buiten te krijgen. De meisjes hadden veel rook ingeademd en zijn met ademhalingsklachten door ambulances naar een ziekenhuis gebracht.

De brandweer had het vuur snel onder controle. De bijkeuken en de aangrenzende schuur zijn volledig uitgebrand. De gehele woning liep forse roet- en waterschade op. De brand is vermoedelijk in de bijkeuken ontstaan. Over de oorzaak is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):