donderdag, 31. augustus 2006 - 10:43

Buurt is parkeergedrag Heerenveen-supporters zat

Heerenveen

De bewoners van het gebied rondom de Karst de Jongeweg en Binkesstraat zitten met de handen in het haaren zijn het zat, tijdens de thuiswedstrijden van Sc Heerenveen wordt hun straat overvallen door een vloed van supporters die hun auto willen parkeren. ‘Op zich geen probleem, maar laat deze automobilisten zich in ieder geval aan de regels houden’, zegt een buurtbewoner.

En dat gebeurt dus niet. Afgelopen zaterdag werden de auto’s weer in het wilde weg geparkeerd, trottoirs werden bezet zodat rolstoelers er niet meer langs kunnen. Opritten van garageboxen geblokkeerd en een speelveldje waar op dat moment nog kinderen speelden werd door de parkeerders in beslag genomen’. Behalve dat het pas door de gemeente opgeknapte speelveld werd vernield, leverde dit voor de kinderen een gevaarlijke situatie op.’

Op het moment dat buurtbewoners de foutparkeerders wezen op de ontstane problemen leverde dat niets anders op dan scheldpartijen en dreigementen, als ‘we weten waar je woont als er een bekeuring op zit’. En de politie gaf na melding niet thuis, want er gelde volgens hen geen wegsleepregeling.

De boosheid liep bij de bewoners op en één van hen besloot zijn auto zodanig te plaatsen dat de overlastbezorgers niet meer zouden kunnen vertrekken. Toen deze supporters terugkwamen waren de rapen gaar. Slechts één van de foutparkeerders gaf ruiterlijk toe hier niet stil gestaan te hebben bij zijn parkeergedrag en zei dat hij de volgende keer zoiets niet weer zou doen.

De politie werd door de anderen gebeld en toen die kwam was er opeens wel een wegsleepregeling. Want zo verklaarde de diender: ‘dit was een hoge urgentie’. Het feit dat er een uur geleden nog geen wegsleepregeling was dus vergeten. Uiteindelijk is de auto weggehaald en konden de foutparkeerders vertrekken. Volgens de buurtbewoners moet aan deze parkeeroverlast iets structureels worden gedaan want zo zeggen zei: ‘dit gaat een keer uit de hand lopen’.
Provincie:
Tag(s):