maandag, 18. september 2006 - 14:44

Buurtbewoners helpen politie

Smilde

De politie bedankt buurtbewoners uit Smilde voor hun verleende medewerkering in de afgelopen nacht. Zij hielpen in de nacht van zondag op maandag de politie mee bij het zoeken naar drie verdachten. �Alhoewel het qua veiligheid natuurlijk niet aan te raden is als omstanders naar verdachten gaan zoeken, is het zeker een compliment waard. Iedereen was zeer behulpzaam, aldus de agenten die ter plaatse waren.

De politie kreeg rond 03.00 uur een melding van een getuigen dat er mogelijk een inbraak gepleegd werd bij een slagerij in het winkelcentrum. Volgens een getuige renden drie verdachten weg bij aankomst van de agenten. Eén van hen is kort daarna aangehouden. Bij de aanhouding is pepperspray gebruikt.

Ondertussen was er politieversterking gekomen en hadden meerdere agenten het gebied tussen de Wilhelminalaan, de A.M. Sorgstraat, de Sluiskampen en de Veenhoopsweg omsingeld en doorzocht.

Na enige tijd werd met behulp van een diensthond een verdachte in een boom aangetroffen. Eén van de verdachten is een 29-jarige man uit Alphen aan den Rijn. De derde verdachte is nog spoorloos. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):