maandag, 10. juli 2006 - 14:34

Buurtbewoners overlopen jeugdige inbrekers

Zoutelande

Zondagmiddag rond 11.25 uur bemerkte de buurman van een woning aan de Duinweg in Zoutelande, dat er mogelijk werd ingebroken. Toen hij in de tuin een vreemde fiets zag staan en toch al extra alert op inbrekers in vakantiewoningen, alarmeerde hij de politie. Samen met zijn vrouw ging hij poolshoogte nemen, en hoorde geluiden uit de woning komen.

Hierop stapte, uit een gebroken raam, een jongeman naar buiten. Achter hem aan kwam ook nog een meisje. Beiden werden door de buurman en buurvrouw vastgepakt. Daarop ontstond een vechtpartij waarbij alle betrokkenen schaafwonden opliepen.

Ook werd de vrouw hard aan door de aangehouden jongen aan haar haren getrokken. Juist op dat moment kwam de politie ter plaatse. Zij heeft het tweetal overgenomen van de dappere buurtbewoners en bracht de verdachten over naar een politiecel in Torentijd.

De verdachten waren afkomstig uit de gemeente Veere.
De jongen is 17- en het meisje 15 jaar oud. In hun verklaring vertelden beide betrokkenen dat zij in de woning hadden ingebroken omdat zij een slaapplaats nodig hadden.
Provincie:
Tag(s):