woensdag, 6. december 2006 - 14:37

Buurtbus Grootegast-Leek nu ook op zaterdag

Met ingang van maandag 11 december a.s. heeft de Buurtbus Grootegast-Leek, lijn 98, een gewijzigde dienstregeling. Deze bus zal op zaterdag ook Zuidhorn aandoen. Bewoners of bezoekers van het Zonnehuis, Transferium, Zorgcentrum de Westerburcht en Serviceflat de Eiberhof in Zuidhorn en Sintmaheerdt en Tolberterheem in Tolbert kunnen vanaf deze datum ook gemakkelijker met het openbaar vervoer reizen.

Om kennis te maken met de uitbreiding van de dienstregeling, kunnen reizigers op zaterdag 16, 23 en 30 december tegen betaling van één Euro met de Buurtbus tussen Leek en Zuidhorn, of omgekeerd, reizen.

Het reizigersaantal groeit nog steeds, in de bus zitten gemiddeld 115 reizigers per week. De Buurtbus blijft nieuwe markten aanboren. Zo is het de bedoeling dat bewoners van De Zijlen in Leek vanaf het voorjaar 2007 ook dagelijks met deze bus naar hun dagbesteding in Grootegast gaan.

Sinds 19 september 2005 rijdt de Buurtbus een frequente dienstregeling tussen Grootegast en Leek. De buurtbus wordt bestuurd door vrijwillige chauffeurs, heeft vaste halteplaatsen binnen de bebouwde kom en kan daarbuiten op elke plek worden aangehouden. Ook heeft de bus flexibele halten, bijvoorbeeld bij verzorgingstehuizen, deze worden alleen aangedaan als men 5 minuten voor de gewenste vertrektijd de buurtbus belt via (06) 121 87 022 of 5 minuten van te voren aan de chauffeur doorgeeft dat men daar uit wil stappen.
Provincie:
Tag(s):