vrijdag, 27. januari 2006 - 8:51

Buurtonderzoek in Dreumel in afrondende fase

Dreumel

Het buurtonderzoek dat de politie zondagavond is gestart, nadat rond 22.15 uur op een 13-jarige jongen in zijn woning aan De Bouwing in Dreumel geschoten was, is vrijwel afgerond. Om zoveel mogelijk informatie te verzamelen ten behoeve van het onderzoek werd dit buurtonderzoek groots opgezet.

Naast woningen in De Bouwing zijn ook bewoners uit het hele tussenliggende gebied tot aan de Waalbandijk bezocht. Langs deze dijk werd diezelfde avond, kort na het schietincident, een scooter in brand aangetroffen.

Politie en brandweer waren na de melding van de brandende scooter snel ter plaatse, maar de bestuurder bleek al vertrokken. Uit onderzoek kwam al gauw naar voren dat de scooter in brand was gestoken. De Technische Recherche stelde een nader onderzoek in. In dit onderzoek is inmiddels de herkomst van de scooter vast komen te staan. Het voertuig werd vorig jaar gestolen. Of de in brand gestoken scooter iets te maken heeft met het schietincident, wordt nader onderzocht.

Het politieonderzoek naar de toedracht van het schiet-incident, waarbij de 13-jarige ernstig gewond raakte, is in volle gang. Meteen na de melding werd een grootschalig onderzoek opgestart waaronder een buurtonderzoek. Dit onderzoek zit in een afrondende fase. Alle informatie zal worden verzameld en nader geanalyseerd. De politie is nog steeds bezig met technisch sporenonderzoek.

Bij het sporenonderzoek zijn onder andere een groep ME en diensthonden ingezet. Dinsdag hield de ME een uitgebreide zoekactie in Dreumel. De aangetroffen goederen worden nader onderzocht. Ook is de politie bezig met het afnemen van verhoren. Een team van 20 politiemensen is op de zaak gezet.
Provincie:
Tag(s):