donderdag, 9. maart 2006 - 10:44

Café Bogaz dicht op verdenking van ‘witwassen’

Tilburg

Bij de uitbater van café Bogaz aan de Korvelseweg 75 zijn op het huisadres in augustus 2005 twee hennepkwekerijen aangetroffen. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente Tilburg een BIBOB-onderzoek ingesteld, waarbij is gekeken of de drank- en horecavergunning nog terecht is verleend. Naar aanleiding hiervan is op last van burgemeester Vreeman het café per direct gesloten.

Verder heeft de politie bij een controle op 25 januari jl. geconstateerd dat in het café een Bulgaarse vrouw zonder werkvergunning werkzaam was. Tenslotte is vorig jaar al eens geconstateerd dat het café open was zonder dat er een leidinggevende aanwezig was en dat het café buiten sluitingstijd geopend was.

BIBOB staat voor Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur. De wet is onder meer ingevoerd om het witwassen van illegaal geld tegen te gaan. Op basis van bovenstaande feiten is nu besloten de vergunning in te trekken, vanwege het gevaar dat de exploitatie van het café wordt gebruikt om criminele gelden wit te wassen of om strafbare feiten te plegen.
Provincie:
Tag(s):