donderdag, 10. augustus 2006 - 21:01

Cameraman in elkaar geslagen

Klazienaveen

Tijdens de ontmanteling van een hennepkwekerij met 1600 planten aan de Industriestraat in Klazienaveen is woensdag een cameraman van 112-Drenthe in elkaar geslagen. De 16-jarige cameraman was nog bezig om zijn camera te installeren. Hij deed dat op privé grond van de eigenaar van het pand een 42-jarige inwoner uit Zwartemeer.

De jeugdige cameraman wilde filmbeelden maken van de ontmanteling. De Zwartemeerder vroeg aan de cameraman om zijn statief te verplaatsen omdat hij met zijn auto weg wilde rijden. De cameraman vroeg hierop aan de Zwartemeerder wie hij dan wel niet was om dat aan hem te vragen.

"Wat er daarna gebeurde is erg onduidelijk omdat de verklaringen erg uiteen lopen" aldus politiewoordvoerster Ramona Venema. De cameraman verklaarde dat hij door de man uit Zwartemeer en door nog andere personen is geslagen en getrapt terwijl hij al op de grond lag. Zijn telefoon en statief raakten hierbij beschadigd.

De eigenaar van het pand verklaarde dat hij door de 44-jarige moeder van de jongen eerst werd geslagen en dat hij zich daartegen verdedigde.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt waarin alle verklaringen en aangiftes zijn opgenomen. Het openbaar ministerie zal zich verder over de zaak buigen. Door alle drie is aangifte gedaan van mishandeling.
Provincie:
Tag(s):