donderdag, 8. juni 2006 - 16:34

Campagne Focus op Veiligheid! gestart

Goes

De Zeeuwse gemeenten hebben de handen ineen geslagen om samen meer en beter met u te communiceren over veiligheid onder het motto ‘Focus op Veiligheid!’. Belangrijk in de campagne is dat uw vraag of zorg daarbij voorop staat. Daarnaast gaat de gemeente open en eerlijk communiceren, waarbij zowel uw eigen verantwoordelijkheden als die van de overheid en andere instanties uitgebreid worden belicht. Niet vaag en betuttelend dus, maar vooral eerlijk en duidelijk!

De inwoner van elke gemeente dient goed op de hoogte te zijn van eventuele risico’s in zijn of haar leefomgeving. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u beter reageren als er wat gebeurt bij u in de buurt. Ook wordt u geïnformeerd over van welke instantie u hulp kunt verwachten en wat voor soort hulp. Welke informatie krijgt u en van wie? Wie is voor welke taken en hulp verantwoordelijk? Dat gaat de gemeente u dus beter uitleggen.

Uiteraard belicht deze campagne niet alle veiligheidsrisico’s. Het gaat vooral om zogenaamde fysieke omgevingsrisico’s, zoals gevaarlijke bedrijven, kans op stroomuitval, gevaarlijk transport, natuurrampen, een epidemie. Waar de campagne nadrukkelijk op in gaat is de rol van de gemeente.
De gemeente zorgt bijvoorbeeld voor informatie in crisistijd, voor uw opvang, voor evacuatie, etc. Daarbij is de burgemeester hoofd van een crisisbeleidsteam, waar ook de diverse hulpdiensten deel van uitmaken.
Provincie:
Tag(s):