woensdag, 27. september 2006 - 9:44

Campagne tegen bedrijventerrein Apeldoorn-Beekbergen

Apeldoorn

Op zaterdag 30 september begint Milieudefensie, samen met de Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn en de Gelderse Milieufederatie, een campagne tegen de aanleg van het
regionale bedrijventerrein Apeldoorn-Beekbergen. De campagne gaat die dag van start met een enquête onder het winkelend publiek van winkelcentrum de Eglantier.

De enquête wordt volgende week in de gehele gemeente Apeldoorn huis-aan-huis verspreid. De inwoners kunnen daarmee voor het eerst zelf hun mening geven over de dreigende teloorgang van het landelijk gebied ten zuiden van Apeldoorn.

Dit najaar besluit de gemeenteraad van Apeldoorn over de aanleg van het regionale bedrijventerrein Beekbergen in het landelijke gebied ten zuiden van de A1. Milieudefensie, de Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn (SWMA) en de Gelderse Milieufederatie zijn tegen de aanleg van
dit 150 hectare grote bedrijventerrein.

‘Dit bedrijventerrein is helemaal niet nodig,’ zegt Willem Verhaak, campagneleider Ruimte en Landschap van Milieudefensie. ‘Op bestaande bedrijventerreinen is nog voldoende ruimte. Bovendien toont onafhankelijk onderzoek keer op keer aan dat ruimteclaims van gemeenten
en provincies sterk overdreven zijn.’

Wat: Start campagne tegen komst regionaal bedrijventerrein
Apeldoorn-Beekbergen.

Wie: Milieudefensie met de SWMA en de Gelderse Milieufederatie.

Waar: Winkelcentrum de Eglantier (wijk De Maten) in Apeldoorn.

Wanneer: Zaterdag 30 september 12.00 - 15.00 uur.

Nu is de snelweg A1 nog een harde grens tussen de stad en het landelijk gebied ten zuiden daarvan, waar bedrijventerrein Beekbergen is gepland.

‘Dat moet zo blijven,’ stelt Verhaak. Inwoners van Apeldoorn komen hier graag om te wandelen en fietsen. Het landelijk gebied grenst aan het natuurgebied Beekbergen dat binnenkort in oude staat wordt hersteld.

Volgende week wordt de enquete huis-aan-huis verspreid in de gemeente Apeldoorn. De resultaten van de enquête zullen tijdens een debat op 31 oktober worden voorgelegd aan de lokale en provinciale politici.
Provincie:
Tag(s):